Min egen erfaring med yoga er, at yoga giver en stærk og fleksibel krop, men denne styrke og fleksibilitet i kroppen smitter af på sindet, som også bliver stærkt og fleksibelt.

Via yogaen har jeg gennem mange år arbejdet med at bruge åndedrættet til:

  • at hjælpe kroppen gennem transitionerne fra stilling til stilling,
  • hjælpe kroppen til at overgive sig til de enkelte stillinger,
  • støtte kroppen til at være i de enkelte stillinger og til at hjælpe kroppen dybere i stillingerne,
  • mærket kroppen indefra via min vejrtrækning og respektere min krops fysiske grænser, så jeg lærte ikke at presse kroppen for hårdt og derved lave skader på min krop.

Arbejd med kroppen i stedet for imod den

Gennem yoga lærte jeg at arbejde MED min krop, i stedet for at arbejde imod den. På samme måde har jeg erfaret den transformation, yogaen har givet mig til at trække vejret ind i livet, præcis som det er. På den måde kan jeg bedre følge flowet i livet. Jeg er blevet bedre til at arbejde MED livet, som det folder sig ud på et givent tidspunkt (trække vejret ind i livet, som det ér) i stedet for at kæmpe imod det. Når jeg acceptere livet, som det er på et givent tidspunkt, er det også langt lettere for mig at tage styringen over mit liv og skabe de forandringer, jeg ønsker. Det bliver lettere at manifestere og invitere de ting ind i mit liv, jeg ønsker ♥

Vi mærker vores grænser

Når vi på yogamåtten arbejder med at mærke og respekterer kroppens grænser, bliver vi også bedre til at mærke vores grænser, når vi lever vores liv. Når vi kan mærke vores grænser, bliver vi  i stand til at sætte kærlige grænser. Det betyder, at vi kan sige pænt nej tak til situationer og mennesker, der ikke nærer os ♥

En bro mellem krop og sind

Via åndedrættet og yogaen skabes altså en bro mellem sindet og kroppen, men også videre fra kroppen til sjælen. Jeg har i min egen yogapraksis haft stort fokus på at åbne hjertet, og dette fokus har jeg ført videre i min undervisning. Min egen fornemmelse er, at der i høj grad er behov for, at vi som menneskerace åbner vores hjerter og begynder at leve fra hjerte. Når vi lever fra hjertet, kan vi være autentiske og vise sårbarhed, men vi har også mulighed for at folde vores Dharma ud og leve vores højeste potentiale til gavn og udvikling for både os selv og verden omkring os ♥

Fysisk og energimæssig balance med yoga

Hvis vi skal udfolde vores højeste potentiale, er det en forudsætning, at vi ikke døjer med smerter og ubalancer i vores krop. Smerter og andre ubalancer sænker vores vibrationsniveau og påvirker vores generelle velbefindende. Og yoga er netop et fantastisk redskab til at skabe både fysisk (som jeg tidligere var inde på) men også energimæssig balance i vores krop.

Yoga balancerer og åbner vores chakraer og vores meridianbaner. Når vi bevæger kroppen, skaber vi flow i kroppen. Via bevægelse og de forskellige stræk, som de forskellige stillinger tager os igennem, får vi åbnet op i vores krop, så energi/chi/prana kan fylde og vitalisere kroppen. Det hjælper kroppen med at slippe spændinger, stagnationer og andre ubalancer. Det hjælper os  også til at give slip på uhensigtsmæssige følelser, der har sat sig i kroppen og på den måde skabe flow på alle planer ♥

Så dit eget frø

Det smukke ved yogaen er, at alt dette ikke sker fra det ene øjeblik til det andet eller efter første yogaklasse. Det er en proces, der med tid og vedholdenhed folder sig ud. Som et lille frø, der bliver sået første gang, du stiller dig på måtten, og som i sit helt eget tempo slår rødder og vokser sig større og større og stærkere og stærkere. Jo oftere du vender tilbage til yogamåtten, jo mere nærer du det potentiale, der findes i yogaen til at vågne og åbne sig op. Det lille frø vokser sig til en større og større plante med flere og flere blomster, der i denne metafor repræsenterer de forskellige gaver, du får via yogaen, som jeg har beskrevet ovenfor ♥